Böcker

Böcker jag medverkat i som fotograf och författare

 

Snickra ute

Det spelar ingen roll om man är nybörjare eller van hobbysnickare. Här har alla möjlighet att lyckas. 

Snickra ute är en ”bibel” för alla hobbysnickare oavsett nivå. Med pedagogiska sprängritningar och tydliga bygganvisningar presenterar den ett 70-tal projekt av olika svårighetsgrad – från blomlådor till carport. Följer man bara anvisningarna slussas man förbi de vanligaste felkällorna. Bokens instruktioner åtföljs av ett stort antal färgfotografier som är såväl vackra och inspirerande som instruktiva.

Boken innehåller även faktadelar som ger hemmasnickaren grundläggande kunskap om bland annat lagar och bestämmelser, hållfasthetskrav, material, sammanfogning, ytbehandling plintar och markarbeten.

Anna Jeppsson är en idérik fotograf med känsla för det estetiska. Anders Jeppsson har som flitig hobbysnickare förmågan att på ett instruktivt sätt visa hur man bygger i trä. Hans-Ove Ohlsson, byggnadsingenjör och fotograf, grabbar gärna hammaren och snickrar själv. Dessa tre författare utgör en bra mix av personer som på ett utmärkt sätt matchar varandra för att lyckas med uppdraget att göra en snygg och praktisk snickarbok.

Boken har getts ut i Sverige av ICA Bokförlag

ISBN 978-91-534-2907-4

Boken har också getts ut i Danmark, Norge, Finland, Tyskland, Polen, Estland och USA

Vill du se mer från boken kan du klicka här.

Boken säljs direkt av oss. Klicka här och skicka en beställning via e-post eller formulär.

Bokens pris: 189 kr inkl. moms + frakt. Faktura bifogas försändelsen.

 

 

Matresor i Europa

Matresor i Europa är en bok som tar dig med på en resa i smakernas och dofternas spår. Resorna går främst till Medelhavets länder, som Italien, Frankrike, Spanien och Grekland, men också till närliggande länder, som Danmark. Inspirationen till maten och recepten är hämtad från författarnas resor, men allt är tillagat i Sverige med svenska råvaror. Recepten är lättlagade för att alla ska kunna njuta av den goda maten. Boken skildrar författarnas personliga matminnen, men många kommer att känna igen sig.

Matresor i Europa innehåller ett 70-tal recept och låter oss besöka nio

intressanta resmål – från Skagen i norr till Madeira i söder. Alla rätter visas på vackra färgbilder. Dessutom finns ett 100-tal lockande miljöbilder från resmålen med som komplement till reseskildringarna.

Ulla Ohlsson är självlärd matfixare och Hans-Ove Ohlsson är fotograf med lång erfarenhet av matfotografering. Tillsammans har de gjort denna bok om några av sina resor i Europa.

Boken har getts ut av ICA Bokförlag

ISBN 978-91-534-3389-7

Vill du se mer från boken kan du klicka här.

Boken säljs direkt av oss. Klicka här och skicka en beställning via e-post eller formulär

Bokens pris: 149 kr inkl. moms + frakt. Faktura bifogas försändelsen.

 

Kakel, Klinker & mosaik

Att renovera sitt hus har blivit en folkrörelse. Att ”göra det själv” är en självklarhet för många. Inspirationen kommer inte minst från TV:s alla byggprogram där programledarna vecka efter vecka visar hur enkelt allt är. Och att sätta kakel och klinker är ett bra gör-det-själv-arbete som en händig person klarar med rätt handledning. Men det krävs tydligare instruktioner än i TV-programmen. 

Kakel, klinker & mosaik är en handbok i ordets rätta bemärkelse men också en inspirationskälla om du har planer på att renovera badrummet, köket, tvättstugan eller andra utrymmen där kakel och klinker passar. Steg för steg lotsas du genom hela arbetsgången – från förberedelser till färdig yta. De tydliga bilderna och den informativa texten underlättar förståelsen även av de svårare momenten. Boken bygger på de senaste reglerna från Byggkeramikrådet och beskriver vilka bestämmelser som gäller för att arbetet ska betraktas som fackmannamässigt utfört, inte minst ur försäkringsbolagens synvinkel.

Med hjälp av denna handbok klarar du av alla kakel-, klinker- och glasblocksjobb. Det behövs inget mer - förutom kakel, fäst- och fogmaterial, verktyg och mycket tålamod. 

Hans-Ove Ohlsson, byggnadsingenjör och fotograf, är en noggrann ”gör-det-självare” som gärna snickrar, bygger och renoverar det egna huset. Anders Jeppsson, inredningsarkitekt, illustratör och snickare, är mycket händig och praktiskt lagd och har under åren genomfört oräkneliga snickeriprojekt. 

Boken ges ut av ICA Bokförlag

ISBN 978-91-534-3614-0

Vill du se mer från boken kan du klicka här.

Boken säljs i bokhandeln eller på bokus.com eller adlibris.com

 

Bygga Bodar

Bygga bodar är boken för dig som ska bygga en bod eller vill komplettera den befintliga friggeboden som är byggd efter de gamla reglerna. Bokens första del går igenom alla faser i byggprocessen: planeringen, grundläggningen, utförandet av golvbjälklag, väggstomme, tak, fasad och isolering samt målningen. Du får också lära dig att snickra dörrar och fönster själv.

Bodar kan ha många funktioner, och om du bygger boden själv kan du få den precis som du vill ha den.

I bokens andra del presenteras åtta bodar med varierande storlek och utseende. Tydliga steg-för-steginstruktioner och illustrationer visar hur du bygger dem. Till varje bod finns också en förteckning över det material som behövs.

Anders Jeppsson, illustratör och flitig hobbysnickare, är mycket

händig och praktiskt lagd och har under åren genomfört oräkneliga

snickeriprojekt. Hans-Ove Ohlsson, byggnadsingenjör och fotograf,

är en noggrann ”gör-det-självare” som gärna snickrar, bygger och renoverar det egna huset.

Boken har getts ut av ICA Bokförlag

ISBN 978-91-534-3805-2

Vill du se mer från boken kan du klicka här.

Boken säljs direkt av oss. Klicka här och skicka en beställning via e-post eller formulär

Bokens pris: 169 kr inkl. moms + frakt. Faktura bifogas försändelsen.