Jag har gjort en bok igen

Posted on

Jag har haft glädjen att få göra ett antal böcker genom åren. Böcker som getts ut av ett stort förlag. Det har handlat om mat, hantverk mm. 

Nu har jag gjort en annan sorts bok. En årskrönika över fotoåret 2019 som jag fått tryckt i ett exemplar av Blurb. 

Den är inte avsedd för allmänt beskådande utan enbart för mig själv och mina närmaste. Det är ett utmärkt sätt att se sina bilder på ett annat sätt än i sociala medier som Instagram och Facebook. På sociala medier susar bilderna förbi i ett rasande tempo och lever inte kvar i medvetandet mer än några sekunder. Själv ser jag ju oftast mina bilder på datorn, och det är inte detsamma som att sätta sig med en riktig bok. 

Jag sorterar och bildbehandlar mina bilder i Adobe Lightroom, som har en enkel funktion för art göra en bok. Lightroom har dessutom en direkt funktion till Blurb vilket gör det enkelt. Kvalitén på tryck och bindning är dessutom mycket bra.

Det finns lite olika storlekar och kvalitéer att välja mellan. Den här boken är 33×28 cm (stor liggande), 62 sidor med papper Premium lyster, hårt bildomslag. Priset inkl leverans 700 kr.