Måkläppen

Posted on

Den sydligaste utposten i södra Sverige är Måkläppen. Hit har allmänhets bara tillträde mellan 1/11 och 31/1. Resten av året är den platta sandbanken som sträcker sig ut i havet enbart till för fåglar och sälar. I övrigt råder besöksförbud.. Det är alltid fascinerande att besöka denna speciella plats. Under helgerna går lämmeltåget med människor hit ifrån parkeringen vid Flommens eller Falsterbo golfklubb, men på vardagarna är det mera sparsamt besökt. Vi försöker att göra ett besök varje år, och varje gång har sandbanken förändrats av vind och vatten. En spännande utflykt. Vad är väl skönare än att sätt sig ner med en kopp kaffe och blicka ut över sand, hav och himmel.

Nikon D800E + 24-70/2,8

3 thoughts on “Måkläppen

  1. Hej Du!
    Roligt med en ny hemsida och även ny blogg…bra jobbat! Måkläppen är verkligen en fantastisk plats, har dock bara haft förmånen att se den på håll…från nämnda golfbanor och då självklart på sommaren när man inte har tillträde.
    Du har inspirerat mig…måste ta tag i projektet ”ny hemsida”, vilket har varit på gång i ett antal år:)
    Himmel och hav…poesi i ord och bild.

  2. Hade nöjet att ffg besöka området tidigare i år. Även om spektaklet många gånger kunnat beundras från 17:e utslaget Falsterbo GK på den tiden golf roade. Precis så magiskt som på din bild såg det ut men då måste jag i mitt fall först tänka bort alla besökande människor…
    / Deerhunter

Comments are closed.